Retourbeleid
We doen natuurlijk onze uiterste best om je precies te geven wat je zocht. Dat doen we door de informatie op onze website zo duidelijk mogelijk te maken, en door bijvoorbeeld goede foto’s te plaatsen. Op die manier kun je voordat je bestelt een weloverwogen keuze maken en is de kans op teleurstelling zo klein mogelijk. Toch kan het gebeuren dat je het door jou ontvangen product liever retourneert.

14 dagen bedenktijd
De Nederlandse wet stelt dat een consument 14 dagen de tijd heeft om een koop via internet te ‘herroepen’. Bij heart2heart houden we die termijn natuurlijk in ere; na het ontvangen van je bestelling heb je dus 14 dagen de tijd om je te bedenken. Je kunt het product in dat geval zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen nadat je hebt gemeld dat je het product herroept aan ons terugsturen om te ruilen voor een ander product of om je geld terug te krijgen.

Het is natuurlijk van belang dat je het door jou bestelde product goed kunt beoordelen; pak je bestelling dus gerust uit. Wil je retourneren, dan zien we de producten die je terug wil sturen graag in een zo’n oorspronkelijk mogelijke en onbeschadigde staat terug. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitzonderingen
Hoe jammer we het ook vinden als je ontevreden bent over je bestelling, er zijn een paar producten die je niet zomaar kunt terugsturen als je ze bij nader inzien toch niet mooi vindt. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is dan ook een consumentenkoop die betrekking heeft op de levering van:
– volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
– producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
– producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;

Ruilen of geld terug
Het is niet verplicht, maar wel handig om voor het terugsturen van een product even te overleggen via  de e-mail, zodat wij weten wat je wilt zodra we je bestelling terug hebben gekregen. Wil je ruilen voor een ander product, of wil je je geld terug? In geval van het laatste krijg je het door jou betaalde totaalbedrag (incl. eventuele verzendkosten voor de heenzending en kosten voor de betaling) van ons terug. Dat gebeurt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je ons hebt laten weten de aankoop te willen herroepen. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald. Alleen wanneer je toestemming hiervoor geeft betalen wij je terug met een ander betaalmiddel. Hier zullen voor jou nooit extra kosten aan zijn verbonden.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Daarnaast kunnen we pas tot terugbetaling overgaan als de teruggestuurde artikelen in kwestie daadwerkelijk door ons zijn ontvangen, of als je bewijst dat je ze ook echt verzonden hebt.

Terugsturen
We vragen je vriendelijk om voor het terugsturen eerst contact op te nemen met onze klantenservice. Samen bespreken we dan welk product je wil terugsturen, en wat de bedoeling is zodra we dat terug hebben ontvangen. Verpak je bestelling daarna met zorg en veilig in en zorg voor een voldoende frankering van je zending. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening, en ook ben jij verantwoordelijk voor het door ons in goede staat terugontvangen van het product. Stuur e.e.a. onder vermelding van je bestelkenmerk naar:

Heart2hearts
Vondelstraat 35
1191 BD Ouderkerk aan de Amstel